Finnish Open, Nordcenter Golfclub


Innan Finland…

Spelades seriespelet på Eslövs GK. 14 golfklubbar ställde upp i Division 1 och gjorde upp om en plats till Elitserien. Falsterbo GKs lag bestod av Edvin Stenberg, Carl Moritz, Otto Bonning, Mattias Eliasson och jag, givetvis. Efter 6 rundor på fyra dagar lyckades vi knipa första platsen och vinsten var ett faktum. Falsterbo spelar Elitserien på Barsebäck nästa år.

 

Från seriespel till Finnish Open…

Största tävlingen på året skulle spelas. Hade ett par dagar ledig innan bilen rullade mot Stockholm igen för att ta färjan över till Helsingfors. Tävlingen spelades på Nordcenter som ligger ca 6 mil utanför Helsingfors. Grym anläggning och banans kondition var helt fantastisk. Kan garantera att hål 4 var en svart skidpist, skillnaden var att pisten var uppförs backe. 30 grader och strålande sol var det hela veckan. Efter svarta pisten dracks 1 liter vatten!

bild 1

Hål 12, par 5. 470m långt med tuff green…

 

Hur satt spelet?

Såg verkligen fram emot tävlingen. Blev dock en tung öppning först dagen som resulterade i +6.

Dag två spelade jag bättre och gick -1. Klarade cutten på håret och fick spela sista dagen som resulterade i +1. Totalt +6 och en delad 42 plats. Tycker jag spelar bättre golf än vad resultatet visar. Som jag sagt tidigare känns det som spelet fortsätter testa mig. Jag kommer gå vinnare ut detta! Bara tålamod som gäller, det kommer lossna. Det är krävande och marginalerna är otroligt små.

bild 4

Däremot vann jag min första Snooker match.

 

Var bodde vi?

Jo, helt perfekt. Skämtar inte om jag säger 10m från 10ans tee. Här finns en bild som avslöjar det vita slottet som blev veckans boende…

bild 3

Händer next?

Kommer vara hemma några dagar och finslipa spelet för att vara i stöt till Ecco Tourens tävling nere i Hamburg som spelas på Green Eagle.3 platser är på spel till European Tour tävlingen på Himmerland i slutet på året. Lite medflyt behövs, några fler puttar skall droppas i. Banan ska vara extremt lång så jag ställer in mig på en del hybrider till inspel. ALL IN 🙂

eagle

Bästa hälsningar,

Christofer ”Kritan” Blomstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *